Novosti

19/02/2024

Gradonačelnik Zoričić: Nezavisnih lista bilo je više nego ikad prije, a to se vidi i kroz rezultate izbora

Na konferenciji za medije, održanoj 19. veljače u prostorijama Komunalne palače, gradonačelnik Grada Pule – Pola Filip Zoričić govorio je o privremenim rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora te o aktualnostima koje se tiču početaka radova na uređenju grada.

Na samom početku gradonačelnik je zahvalio svim sugrađankama i sugrađanima koji su izašli na izbore i čestitao svim novoizabranim vijećnicama i vijećnicama.

„Zaista mislim da su ovo važni izbori jer, kao što kažemo, upravo je ta kvartovska politika ona koja otvara važna pitanja poput uređenja grada, prometovanja i sva ona pitanja kojima se mjesni odbori bave“, istaknuo je gradonačelnik i dodao kako bi svakako volio da je izlaznost bila veća te kazao kako je upravo to ono na čemu treba dodatno poraditi.

„Dobar je znak da je nezavisnih lista bilo više nego ikada, što je na kraju vidljivo i kroz rezultate, ali mi je drago da su i sve stranke koje su prisutne u Gradskom vijeću uspjele i ušle u vijeća mjesnih odbora“, kazao je gradonačelnik osvrćući se na rezultate izbora te posebno čestitao svim nezavisnim kandidatima koji su, naglasio je, bez stranačkih okvira izašli na izbore te tako pokazali da svojim imenom i prezimenom mogu nešto promijeniti.

„Kada krenete iz svog mjesnog odbora najbolje možete vidjeti kako ljudi promišljaju i što možete promijeniti, a siguran sam i da će mnogi ljudi, koji su sada vijećnici mjesnih odbora, biti i kandidati za gradske vijećnike“, kazao je gradonačelnik i zahvalio svima koji su sudjelovali na izborima i doprinijeli tome da izbori proteknu u demokratskom tonu.

„Mi ćemo kao gradska uprava, naravno, svima biti podjednako na raspolaganju“, zaključio je gradonačelnik.

Nadovezujući se na temu mjesnih odbora gradonačelnik je podsjetio na participativno budžetiranje unutar mjesnih odbora te spomenuo jedan takav projekt, koji je upravo započeo, a vezan je uz sanaciju i izmještanje sprava na Gregovici. Sprave po uklanjanju idu u generalni popravak te će po dovršetku obnove, biti premještene na daleko korišteniju lokaciju u neposrednoj blizini fitnes zone u šumici Gregovica

Gradonačelnik je najavio početak radova na uređenju javnog parkirališta na Verudeli. Realizacijom ovog projekta planira se posaditi 25 stabala i 544 sadnica raznih visokih i niskih grmova te trajnica, kako duž „zelenih otoka“ na parkiralištu, tako i sadnjom duž spomenute pješačke staze uz Art park.

„Što se tiče ozelenjivanja, sadimo novi drvored uz zaobilaznicu odnosno 150 sadnica pinije te preko 1500 drugih sadnica“, naveo je gradonačelnik Filip Zoričić najavljujući tako nove radove vezane uz uređenje grada.