Novosti

20/02/2024

U pulske osnovne škole uloženo više od 150 tisuća eura

Grad Pula kontinuirano ulaže u infrastrukturu osnovnoškolskih ustanova čiji je osnivač pa je tako tijekom zimskih praznika u investicijske zahvate i održavanje objekata pulskih osnovnih škola uložen značajan dio proračunskih sredstava.

Osnovna škola Kaštanjer dobila je opremu i pomagala za slijepe i slabovidne učenike. Tvrtka Tiflotehna d.o.o. ugradila je u prostor Osnovne škole Kaštanjer specijalizirana pomagala, gumene taktilne staze kako bi se slijepi i slabovidni učenici lakše snalazili i kretali u prostoru škole. Osim toga, postavljeni su natpisi pored učionica, kabineta, sanitarnih čvorova i ureda stručnih službi na Brailleovom pismu. Navedena investicija iznosila je 5 tisuća eura.

Osnovna škola Veruda opremljena je sa šest novih kamera koje su omogućile veću sigurnost u unutarnjim i vanjskim prostorima škole. Poboljšani su uvjeti rada u školskoj dvorani, uređen je hodnik, svlačionice, dvorana i dio učionica predmetne nastave u vrijednosti 3 tisuće eura. Također, izrađena je dokumentacija za sanaciju cjevovoda od kotlovnice do prvog kata škole, od strane projektanta KONING PROJEKT d.o.o., a građevinski radovi izvršit će se tijekom predstojećih ljetnih praznika. Nabava za izvođenje radova planirana je početkom drugog tromjesečja ove godine.

U sanaciju fasade i zamjenu dijela krova oštećenog uslijed požara koji se dogodio tijekom novogodišnje noći, utrošeno je 35 tisuća eura. Radove je izvela tvrtka S.A.N.I.O. iz Pule, a nadzor nad radovima vršio je ovlašteni inženjer građevinarstva Dalibor Dangubić iz tvrtke Sinteza projekt.

„Naš cilj je kontinuirano unaprjeđenje uvjeta za naše zaposlenike i učenike. Zahvaljujući našem osnivaču Gradu Puli, redovito se ulaže u infrastrukturu i radi na poboljšanju uvjeta rada“, izjavila je ravnateljica Osnovne škole Veruda Anita Mokorić Brščić.

U Osnovnoj školi Tone Peruško izvršen je ciklus radova u unutarnjem i vanjskom dijelu škole. Škola je dobila novi sportski pod u dvorani u iznosu 17 tisuća eura te je ugrađena metalna ograda koja štiti školski vrt u vrijednosti 10 tisuća eura. Nabavljene su tri nove kamere koje povećavaju sigurnost školskog okruženja. Škola je dobila i automatizirana ulazna vrata u dvorište. Vrijednost radova bila je 3 tisuće eura, a radove je izvršila tvrtka Libarna d.o.o. Zamijenjen je pod u učionici matematike te su očišćeni od natpisa i grafita unutarnji kameni stupovi u hodnicima škole.

U Osnovnoj školi Centar promijenjena su ulazna vrata škole koje spadaju u zonu konzervatorske zaštite. Projekt je izradio ovlašteni arhitekt Luka Matticchio iz društva s ograničenom odgovornošću AD arhitektura i dizajn.

Osnovna škola Veli Vrh dobila je novi sustav tehničke zaštite te alarmni sustav sa centralom koji je ugradio obrt Sikurit, dok je Osnovna škola Vidikovac dobila je novu ogradu na dijelu vanjskog igrališta škole. Radove je izvela tvrtka Signal Sistem u vrijednosti 8 tisuća eura.

U Osnovnoj školi Stoja, poradi problema s kapilarnom vlagom, ugrađen je novi sustav za odvlaživanje tvrtke PROsystem d.o.o. u prostoru blagovaonice, u vrijednosti 8 tisuća eura. Također, izrađena je i dokumentacija za sanaciju sanitarnog čvora od strane društva s ograničenom odgovornošću Inženjeri Öhlinger i partner, koja će se izvesti tijekom ljetnih praznika.

U Osnovnoj školi Šijana zamijenjen je dio krova  u produženom boravku. Investicija je iznosila 5 tisuća eura. Također, izvršeni su radovi zamjene dovoda goriva za sustav grijanja škole u vrijednosti 3 tisuće eura. Radove je izvršila tvrtka Plin projekt d.o.o.

U Osnovnu školu Monte Zaro izvršena se ulaganja u vrijednosti 30 tisuća eura. Potpuno je saniran prostor produženog boravka, kako bi učenici započeli drugo polugodište u novouređenom prostoru.

Osim navedenog, izrađena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju i opremanje kuhinja osnovnih škola Monte Zaro, Stoja i Tone Peruško, a projekti će se prijaviti na natječaj resornog ministarstva.

„Grad, kao osnivač osnovnih škola na području Pule, ima za cilj kontinuirano ulagati u objekte osnovnoškolskih ustanova s ciljem povećanja njihove vrijednosti, te ugodnijeg i kvalitetnijeg boravka za sve naše učenike, učitelje i stručno osoblje“, zaključila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.