Novosti

21/02/2024

Završna konferencija Erasmus+ projekta Lokalni program za mlade Grada Pula-Pola od 2024. do 2027.

U organizaciji Grada Pula-Pola, dana 27. veljače 2024. s početkom u 12 sati u Cooworkingu Pula održat će se završna konferencija Erasmus+ projekta, na kojoj će se predstaviti završni Nacrt lokalnog programa za mlade Grada Pula-Pola za razdoblje od 2024. -2027. godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Školom za odgoj i obrazovanje-Pula. Kroz provedbu projekta pruža se podrška izradi Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine na način da se usporedno informiraju i osnažuju različite ciljane skupine - mladi i predstavnici donositelja odluka, za kvalitetno i suradničko sudjelovanje u procesu kreiranja javnih politika za mlade na lokalnoj razini.

Ovaj Program izradili su mladi zajedno s predstavnicima donositelja odluka  u Gradu Pula - Pola, koji u svojem djelokrugu rada provode mjere i aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih u lokalnoj zajednici, te predstavnicima ustanova i organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata u području odgoja i obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta, gospodarstva, zaštite okoliša, kao i drugih područja od interesa mladih.

Ovim putem pozivaju se mladi i svi dionici koji su surađivali na Lokalnom programu, kao i zainteresirana javnost da se pridruže Završnoj konferenciji, 27. veljače 2024. s početkom u 12 sati u Cooworkingu Pula.

Podsjetimo, projekt Mladi u (lokalnom) programu Grada Pula-Pola provodi se u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 29. veljače 2024., uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od bespovratnih 31.300,00 eura.

Projekt se provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Školom za odgoj i obrazovanje-Pula.