Novosti

23/02/2024

Gradonačelnik zatražio hitan sastanak ribara i Tehnomonta uz molbu da se pronađe rješenje

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je dopis Ribara ribarske lučice Vargarola u kojim mole Grad za poduzimanje mjera u okviru ovlasti. Ribari su, kako navode u dopisu, ponukani tražiti pomoć zbog Obavijesti od strane Tehnomont brodogradilišta Pula, kojom je naloženo, kako stoji u obavijesti, uklanjanje brodica, objekata i stvari zatečenih u brodogradilišnoj luci do 26. veljače 2024. godine.

Gradonačelnik je odmah nakon zaprimanja dopisa poslao zahtjev za zajednički sastanak predsjednici Uprave Tehnomonta, ribarima kao i svim drugim uključenim stranama.

„U skladu s dobrom i dugom ribarskom tradicijom, a sa željom da i brodogradnja i ribarstvo ostanu i opstanu u Puli, na području lučice Vargarola, zamolio bih Vas da svi opet sjednemo za stol i da se dogovorite s ribarima“, stoji u pozivu gradonačelnika Filipa Zoričića upućenom predsjednici Uprave. Gradonačelnik je naglasio da će Grad pomoći gdje god može i koliko god je potrebno kako bi se problem riješio te je zamolio da se odgode bilo kakve aktivnosti do postizanja dogovora.