Novosti

26/02/2024

Novo vodstvo Studentskog zbora na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Danas, 26. veljače 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Zlatka Nikolića i Niku Horvat, novog predsjednika i potpredsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su na te funkcije izabrani 20. siječnja ove godine.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je novom vodstvu Studentskog zbora zaželjevši im puno uspjeha u obnašanju ove odgovorne funkcije.

„Radujem se produbljivanju suradnje Studentskog zbora i Grada Pule i vjerujem da zajedno možemo učiniti Pulu još boljim studentskim gradom. Itekako ste nam važni i potrebni. Politike se mijenjaju, ali za društvo je važno da vi kao novi predstavnici Studentskog zbora ostavite trag i da zajedničkom suradnjom odgovorimo na potrebe studenata u Puli“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Na prijemu se razgovaralo o nadolazećim humanitarnim projektima i inicijativama Studentskog zbora te o planovima za budućnost, kao i o područjima koje treba poboljšati kako bi se podigla kvaliteta studentskog života u Puli.

Novi predsjednik Zlatko Nikolić inače je student završne godine diplomskog studija povijesti na Filozofskom fakultetu u Puli, a u svom se programu zalaže za poticanje rada i osnivanja studentskih udruga, smanjenje cijena ECTS-a, poboljšanje standarda studentske prehrane, pokretanje studentske brucošijade, poticanje razvoja sporta na Sveučilištu kao i produbljenje suradnje s Gradom Pula te nastavak realizacije postojećih projekata kao što su Student Week i ostalih humanitarnih aktivnosti.  Nova potpredsjednica Nika Horvat studentica je druge godine preddiplomskog studija na Fakultetu informatike u Puli.

Podsjetimo, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nestranačko je, nezavisno i nepolitičko izborno predstavničko tijelo studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a čine ga studenti izabrani na izborima za članove Studentskog zbora.