Novosti

27/02/2024

Zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe „ŠTIT 24“ na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Ove će godine uz pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske na vježbi sudjelovati i pripadnici Oružanih snaga SAD-a, Francuske, Poljske i Slovenije

 

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 27. veljače 2024. godine primio je zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe „ŠTIT 24“ povodom nadolazeće vježbe koja će se održati na području vojnog poligona „119. brigade HV“ Rt Kamenjak u vremenu od 4. travnja do 13. travnja 2024.

Na prijemu su prisustvovali bojnici Ivica Knežević i Alen Duvnjak te poručnica Ana Đarmati koji su gradonačelniku Zoričiću ovim putem službeno najavili ovogodišnji „ŠTIT 24“, međunarodnu vojnu vježbu gađanja ciljeva u zračnom prostoru na kojoj će ove godine uz pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovati i pripadnici Oružanih snaga SAD-a, Francuske, Poljske i Slovenije.

Gradonačelnik Zoričić iskazao je punu podršku Grada Pule Međunarodnoj vojnoj vježbi i u 2024. godini te ponudio logističku pomoć.

Podsjetimo, Međunarodna vojna vježba „ŠTIT“ je vojna vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci, a provodi se s ciljem unaprjeđenja interoperabilnosti s partnerima uvježbavajući taktike, tehnike i procedure praćenja i nadzora zračnog prostora te identifikacije ciljeva i provedbe bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na malim visinama prijenosnim raketnim sustavima protuzračne obrane na imitator zračnog cilja te protuzrakoplovnim topovima na radio vođenu maketu zrakoplova.