Novosti

04/03/2024

Uspješno završen turnir rimičke gimnastike Adria Challenge 2024.

Proteklog je vikenda u organizaciji Kluba sportsko ritmičke gimnastike “Gazela” Pula održan 3. Međunarodni turnir ritmičke gimnastike u grupnim vježbama “Adria Challenge 2024”. Natjecanje je zajedno s trenerima i sucima okupilo 350 sudionika, što ga čini najbrojnijim turnirom grupnih vježbi u regiji.

Osim klubova iz Hrvatske, na turniru su prisustvovali i klubovi iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. Dobrodošlicu na turnir te uspješno natjecanje u ime Grada Pule svim natjecateljima i trenerima zaželjela je Ivana Sokolov pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport.

Za KSRG Gazela nastupilo je četrdeset natjecateljica grupnog programa, koje su se predstavile kroz osam grupnih vježbi. U apsolutnom grupnom programu prvo mjesto osvojile su mlađe kadetkinje Niki Ivetić, Jana Kancijanić, Vita Ferlin, Lucia Peršić, Petra Milohanović, Lucija Damjanović i Tia Grbac.

U slobodnom grupnom programu uspješne su bile i juniorke osvojivši prvo mjesto i to u sastavu Lana Miletić, Ana Polčić, Sara Fabris i Dora Galić. U trio sastavu drugo mjesto osvojile su Ema Lovrić, Vita Kalagac i Aurora Volterani.

Najmlađe natjecateljice Greta Ćus, Ena Vekić, Rija Šijan Vijatović, Ena Vekić i Greta Benazić zauzele su 3. mjesto, a seniorke Korina Benčić, Ann Martinović, Martina Brgić, Katarina Lena Ilić i Stefani Marić 6. mjesto. Najmlađe natjecateljice Greta Ćus, Emili Prokić, Rija Šijan Vijatović, Ena Vekić i Greta Benazić zauzele su 3. mjesto.

Kadetkinje Lena Pušar, Lana Zagoranski, Katja Ostojin, Karla Jugovac i Lejla Halilović zauzele su 4. mjesto. U istoj kategoriji 8. mjesto pripalo je Teni Čizmarević, Niki Kalanj, Nicol Kalanj i Korini Brkić dok su Ela Orbanić, Ivona Paćelat, Agata Ferlin, Matea Duno Milešić i Erin Šobot bile 12.

Iznenađenje natjecanja bili su i zlatni super tate: Marijan Kancijanić, Matija Ivetić, Nino Grbac, Ivan Paćelat, Zlatko Lovrić, Paul Uršić, Igor Lalović, Miroslav Šupuković, Zoran Prokić i Denis Orbanić.