Novosti

04/03/2024

Krenuli završni radovi na obnovi velike dvorane INK

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Adrion d.o.o iz Pule započelo je izvođenje završnih radova na obnovi Velike dvorane Pietro Ciscutti. U drugoj nas fazi očekuje uređenje partera i balkona. Radi se o zamjeni podnih i zidnih obloga, tepisona i zavjesa, uređenju proscenija i orkestralne rupe, zamjeni velikog zastora, tapeciranju pomičnih portala, zamjeni fiksnih fotelja u parteru i na balkonu i prilagodbi postojećih otvora za klimatizaciju u parteru novom rasporedu stolica, poliranju svih mesinganih ograda i nabavi novih ograda, zamjeni postojeće signalizacije po hodnicima i dvorani, izradi i prilagodbi elektroinstalacija i kabliranju za potrebe nove signalizacije kao i upravljanje općom i panik rasvjetom, kontroli instalacija velikog lustera i zamjeni žarulja i rasvjetnih tijela, nadogradnji nosača scenske rasvjete na balkonu i uređenju evakuacijskog izlaza s prilagodbom i izradom teleskopskih stepenica za pozornicu zbog čega će se smanjit ukupni broj sjedala i na balkonu i u parteru.

Podsjetimo, prvi dio radova obuhvatio je uređenje loža u mezaninu i na katu, obnovu interijera zamjenom podnih, zidnih i tekstilnih obloga te obnavljanje drvenih parapeta. Ujedno, radovi su uključivali sanaciju dotrajale nužne evakuacijske rasvjete, dogradnju sustava protupožarne zaštite i postavljanje nove električne instalacije.

Uređenje gledališta INK predstavlja zahtjevan investicijski zahvat, a ako sve bude išlo prema planu i bez zastoja Velika dvorana Pietro Ciscutti otvorit će se za Dan grada Pule – točno 35 godina nakon generalne rekonstrukcije i dogradnje kazališne zgrade u Puli (5. svibnja 1989. godine). Ugovorena vrijednost radova bez PDV-a iznosi 413.667,29 eura.