Novosti

09/03/2024

Više od 100 vatrogasaca iz cijele Hrvatske na 4. Zimskom kupu u Puli

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić sudjelovao je danas, 9. ožujka 2024. godine na otvorenju 4. Zimskog kupa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula u brzom spajanju usisnog voda koje je održano u prostorima DVD-a na Trgu 1. istarske brigade.

„Dobro nam došli u Pulu i Istru iz svih krajeva Hrvatske. Želimo vam, prije svega, da se kod nas lijepo osjećate i vjerujem da ćete imati uspješno natjecanje. Hvala vam na svemu što radite jer je danas jako teško biti u službi čovjeka. Prije nekoliko dana, sa Istarskom županijom i Vatrogasnom zajednicom Istarske županije, potpisali smo Sporazum o ostvarivanju suradnje na realizaciji projekta Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje u Puli koji će objediniti žurne službe na jednom mjestu i omogućiti im brže i lakše kretanje. To je jedan dobar pokazatelj u kojem smjeru idemo, a vi ste dio toga“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Uspješno natjecanje, na kojem su od izuzetne važnosti brzina i točnost, tom su prigodom sudionicima poželjeli i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić i predsjednik DVD-a Pule Petar Znahor.

Na natjecanju sudjeluje 18 ekipa iz više hrvatskih županija poput Primorsko-goranske, Zagrebačke, Međimurske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Istarske županije.

Natjecanje se provodi na jednoj stazi, a izvode se dvije vježbe. Natjecatelji, muški i žene u sastavu po šest članova, nastupaju u kompletnoj opremi. Vrijeme izvođenja mjeri se računalom, ali i ručno, kao kontrolno vrijeme.