Novosti

13/03/2024

Dvostruki prvaci MNK Stanoinvest Futsal Pula na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Danas, 13. ožujka 2024. gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za malonogometni klub Stanoinvest Futsal Pula povodom osvajanja nacionalnog kupa. Prijemu se odazvala cijela momčad u pratnji glavnog trenera prve ekipe Álvara Martineza Castilla, pomoćnog trenera i dopredsjednika kluba Damira Pauletića, sportskog direktora i tajnika kluba Gorana Mihovilovića te predsjednika kluba Valtera Cetine.

“Čestitam vam od srca na ovom velikom uspjehu. Utakmica finala bila je emotivna i napeta, a svojom igrom ste uspjeli prikazati sve čari futsala i na tome vam hvala. Nije mala stvar osvojiti kup dvije godine zaredom. Ovo je jedna prava pulska priča koja dokazuje da se upornim radom entuzijasta koji vole sport mogu postići nevjerojatni rezultati zbog čega smo iznimno ponosni što imamo ovakav klub u našem gradu”, izjavio je gradonačelnik Zoričić i uručio predstavnicima kluba zahvalnicu za značajan doprinos promociji futsala.

Podsjetimo, ekipa MNK Stanoinvest Futsal Pula pobjednik je hrvatskog futsalskog kupa nakon što je u finalnom susretu u dubrovačkoj dvorani Gospino polje nakon izvođenja peteraca pobijedila omiški Olmissum sa 6-5 obranivši prošlogodišnji naslov, čime je još jednom potvrdila status najbolje futsal ekipe u zemlji.

Ovaj relativno mlad pulski futsal klub priključio se 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi 2018. godine, a od sezone 2021/2022 nastupa u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi i kreće postizati impresivne rezultate. Iste sezone plasira se u završnicu finala lige u kojoj završava na 2. mjestu. Sezonu 2022/2023 otvara osvajanjem Superkupa Hrvatske, a iste godine plasira se u šesnaest najboljih momčadi Europe i osigurava nastup u završnici EURA Lige prvaka.

Nakon titule dvostrukih prvaka hrvatskog kupa, očekuju ih novi izazovi; osvajanje prvenstva i ulazak u Final Four Lige Prvaka.