Novosti

14/03/2024

Veleposlanik Kraljevine Belgije u nastupnom posjetu Puli

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić danas je u prostorijama Komunalne palače upriličio prijem za veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Williama De Baetsa.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je važnost uspostavljanja ovakvih kontakata s ciljem poticanja i razvoja suradnje. Na prijemu se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje, posebice u području kulture, te o načinima razmjene iskustava i primjera dobre prakse u područjima od zajedničkog interesa.

„Hrvatska općenito nije dovoljno poznata u Belgiji, stoga želimo pronaći što više zajedničkih poveznica između naših zemalja, otkriti ono što nas već povezuje i pokrenuti nova područja suradnje“, izjavio je veleposlanik De Baets koji je danas prvi puta posjetio grad Pulu.

Nakon studija na belgijskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji, veleposlanik William De Baets svoju je bogatu karijeru započeo kao mornarički časnik, a potom je prešao u diplomaciju i stjecao bogato iskustvo u Obali Bjelokosti, Venezueli, Etiopiji, Bruxellesu, Atlanti, Washingtonu. Od kolovoza 2023. godine obnaša dužnost veleposlanika Kraljevine Belgije u Zagrebu.