Novosti

22/03/2024

Održana svečana primopredaja pet novih vozila sanitetskog prijevoza

Danas, 23. ožujka 2024. godine u dvorištu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije održana je svečana primopredaja novih pet vozila sanitetskog prijevoza, vrijednih 550 tisuća eura za potrebe Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, namijenjena Ispostavama u Puli, Labinu, Umagu, Buzetu i Rovinju.

Na svečanoj primopredaji u ime Grada Pule sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je tom prigodom izjavila:

„Zdravstvena politika, odnosno ulaganje u zdravstvenu skrb, jedan je od osnovnih prioriteta naše gradske uprave i upravo ovako visoko opremljena i kvalitetna sanitetska vozila predstavljaju osnovni alat za obavljanje poslova hitne medicinske pomoći. Ona su nužna za promptno pružanje zdravstvene skrbi onima kojima je pomoć u tom trenutku potrebna. U svemu tome ne smijemo zaboraviti sve zaposlenike Nastavnog zavoda Hitne medicinske pomoći koji svakodnevno ulažu svoje znanje i veliki trud. Veliko im hvala na požrtvovnosti i na brizi za zdravlje svih građana.“

Istarski župan Boris Miletić istaknuo je kako je riječ o investiciji vrijednoj više od pola milijuna eura. 

„Nastavni zavod za hitnu medicinu osigurava veliku razinu sigurnosti za sve građane, ali i brojne posjetitelje koji posjećuju Istru u ljetnim mjesecima, stoga je nužno kontinuirano ulagati u opremu i sredstva za njihov rad“, zaključio je župan Miletić.

Okupljenima su se prigodno obratili i gradonačelnik Labina Valter Glavičić, gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, zamjenik gradonačelnika Umaga Mauro Jurman, zamjenik gradonačelnika Rovinja David Modrušan, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić te ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Tatjana Čemerikić.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije najmlađa je županijska zdravstvena ustanova koja godišnje zbrine preko 45.000 pacijenata.