Novosti

22/03/2024

Gradonačelnik s ministrom Olegom Butkovićem obišao radove u Tršćanskoj ulici

Završetkom rekonstrukcije Tršćanske ulice riješit će se prometno važan ulaz u Pulu

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković jutros je u pratnji gradonačelnika Filipa Zoričića i predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića obišao radove u Tršćanskoj ulici u Puli.

„Ovo je projekt rekonstrukcije vrijedan 2,5 milijuna eura i kojeg zajedno rade Hrvatske ceste, Grad Pula i gradsko komunalno poduzeće“, izjavio je ministar Oleg Butković i naglasio kako je zajedničkim snagama rekonstruirana prometnica koja je veoma važan pravac za ulaz u grad.  Ministar je u svom obraćanju najavio skoro otvaranje natječaja za dionicu Veli Vrh - Pula u vrijednosti 17 milijuna eura.

Gradonačelnik Filip Zoričić rekao je kako je Tršćanska ulica jedno od 11 gradilišta aktivnih gradilišta u gradu te je ujedno zahvalio ministru Olegu Butkoviću na podršci u realizaciji projekta u kojem je Grad sudjelovao s 13 posto ukupnog iznosa investicije.

Gradonačelnik je najavio nastavak gradnje ceste od Velog Vrha prema gradu po završetku turističke sezone te izgradnju četverotračne prometnice na dijelu zaobilaznice.