Novosti

05/04/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za umjetnicu Ružicu Šošić povodom odlaska na Venecijanski bijenale

Izložba se otvara 12. travnja u Veneciji i trajat će dva mjeseca

Danas, 5. travnja 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za umjetnicu Ružicu Šošić iz Pule čija je slika pod nazivom „Snaga“ iz serijala „Konji vrani“ izabrana za predstavljanje tijekom festivala Anima Mundi 2024. u Veneciji.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je gospođi Šošić na velikom uspjehu i rekao kako će Grad Pula podržati njezino sudjelovanje na ovoj prestižnoj međunarodnoj izložbi.

„Ponosni smo što su ljudi poput vas dio naše zajednice, veliki ste primjer svima nama. Vaš životni put je nevjerojatan, puno ste toga dali za našu Domovinu. Vaše slike su zaista posebne, odraz su vaše snage i jakog duha“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Naime, gospođa Ružica Šošić pripadnica je Hrvatske vojske kojoj se kao dragovoljka priključila 1991. godine. Narednica je u mirovini i članica udruge HVIDR-a Pula koja iza sebe ima nevjerojatan ratni put obilježen ranjavanjima i ratnim zarobljeništvom.

„Slikarstvom se bavim otkada znam za sebe. To je moja velika ljubav. Velika mi je čast i zadovoljstvo predstavljati grad Pulu i Republiku Hrvatsku u Veneciji. Moja slika nosi naziv „Snaga“ i rađena je tehnikom akril na platnu. Inače sam Slavonka, volim konje i žitna polja, što je bila inspiracija za ovu sliku. Trenutno radim na novoj slici za veliku izložbu u Londonu i pišem povijesni roman“, zaključila je gospođa Šošić.