Novosti

05/04/2024

Povodom Svjetskog dana Roma gradonačelnik Filip Zoričić održao prijem za predstavnike romske zajednice

Povodom Svjetskog dana Roma, gradonačelnik Filip Zoričić održao je u danas, 5. travnja 2024. u Komunalnoj palači prijem za predstavnike romske zajednice.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Pule Jetiš Bajrami te istaknuti predstavnici romske zajednice Mirsad Ahmeti i Orhan Avdi.

Gradonačelnik je uputio zahvalu svim pripadnicima romske zajednice na doprinosu u promociji Grada te je posebno istaknuo važan doprinos u promociji Pule u području sporta.

Povodom Svjetskog dana Roma uručio je Mirsadu Ahmetiju priznanje odnosno zahvalnica za osvojeno 3. mjesto na europskom prvenstvu u boksu te za promicanje romske kulture. Orhan Avdi primio je zahvalnicu Vijeća Roma Grada Pule za promicanje romske kulture.

Tom je prigodom gradonačelnik Zoričić uputio svim pripadnicima romske zajednice čestitku povodom nadolazećeg Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. travnja u spomen na održavanje prvog Svjetskog kongresa Roma.

Podsjetimo, Svjetski dan Roma obilježava se u spomen na održavanje prvog Svjetskog kongresa Roma koji je održan 1971. godine u Londonu. Na tom kongresu usvojene su odluke o prihvaćanju romske zastave i službene himne.