Novosti

08/04/2024

U Puli ovog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraatletici – Croatia Open 2024

U organizaciji Hrvatskog paraatletskog saveza i AK Spektra, na stadionu SRC Uljanik Veruda u subotu 6. i nedjelju 7. travnja održano je 27. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraatletici – Croatia Open 2024.

Na subotnjem svečanom otvaranju Prvenstva u ime Grada Pule sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što je Grad Pula već petu godinu uzastopno domaćin Croatia Opena, najpoznatijeg paraatletskog natjecanja u regiji koje je ove godine okupio preko stotinu natjecatelja. Danas su ovdje s nama najuspješniji hrvatski paraatletičari, kao i mnogobrojni inozemni natjecatelji kojima želim dobrodošlicu u naš grad.

Iznimno smo ponosni na naš atletski klub Spektar kojemu je ove godine zasluženo pripala titula najuspješnijeg kluba za 2023. godinu. Doprinos kluba Spektar u promociji Pule u Hrvatskoj paraatletskoj ligi je neizmjeran, a vaši kontinuirani uspjesi dokaz su velikog odricanja, truda i ljubavi koju ulažete u treniranje, što predstavlja veliki poticaj i primjer svima nama. Nikada nije bilo važnije baviti se sportom, kretati, družiti, biti dio kolektiva, ne samo zbog fizičkog, već i zbog mentalnog zdravlja. Vi ste zasigurno najbolji promotori sporta i svih neprocjenjivih vrijednosti koje sport sa sobom donosi“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić kojoj je pripala čast otvoriti natjecanje.

Sportašima su se prigodno obratili i dopredsjednica AK Spektar Jelena Vuković, predsjednik sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević, predsjednik Hrvatskog paraatletskog saveza Tomislav Krističević te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

U sklopu svečanog otvaranja dodijeljena su i priznanja najuspješnijim sportašima u 2023. godini. Najuspješniji atletičar je Deni Černi (PAK OTOS Grubišno Polje), a najuspješnija atletičarka Mikela Ristoski (AKOSI Medulin). Najuspješniji klub u 2023. godini je AK Spektar iz Pule kojima je nagradu uručio predsjednik Hrvatskog paraatletskog saveza Tomislav Krističević.

Podsjetimo, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraatletici – Croatia Open održava se petu godinu uzastopno u Puli, a postignuti rezultati hrvatskih paraatletičara boduju se i za poredak u Hrvatskoj paraatletskoj ligi 2024. Na ovogodišnjem 27. izdanju Prvenstva natjecalo se više od 100 natjecatelja iz 14 europskih zemalja, a postavljeno je čak sedam hrvatskih rekorda.