Novosti

08/04/2024

Održana IV. Smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja

U organizaciji Eko Agroudruge Maslina iz Pule u nedjelju, 7. travnja 2024. godine u Kući istarskog maslinovog ulja održana je IV. Smotra ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Tradicionalnoj manifestaciji odazvao se gradonačelnik Filip Zoričić koji je pozdravio prisutne u ime Grada Pule, zahvalio organizatorima te čestitao ovogodišnjem šampionu i ostalim sudionicima.

„Zahvaljujem Eko Agroudruzi Maslina na organizaciji ovog vrijednog natjecanja te maslinarima koji su proizveli ulja vrhunske kvalitete. Također, i ove godine želim vam dobar urod te izradu vrhunskog ulja koja će na mnogim domaćim i inozemnim manifestacijama osvojiti brojne nagrade za vrhunsku kvalitetu“, rekao je gradonačelnik Zoričić ujedno podsjetivši na povijest maslinarstva u Puli.

Na ovogodišnjoj Smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja ocijenjeno je 80 uzoraka mladog maslinovog ulja s područja Pule i Puljštine, a titulom apsolutnog šampiona ove godine proglašen je maslinar Miroslav Draković.

Grad Pula je od prvog dana podržao rad Udruge kroz dodjelu prostora za rad i pružanjem financijske potpore Smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Okupljenima su se, na nedjeljnoj Smotri, prigodnim riječima obratili i županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan te predsjednik Udruge Drago Kliba.