Novosti

19/04/2024

Pulske škole potpisale „Pakt prijateljstva“ s talijanskim školama iz Porto Sant'Elpidia

Jučer, 19. travnja 2024. godine u Circolu je održan završni susret s predstavnicima talijanskih škola iz Porto Sant'Elpidia na kojemu je u ime Grada Pule sudjelovao zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Naime, škole iz Porto Sant'Elpidia iz regije Marche stigle su u višednevni posjet pulskim školama, a krajnji cilj njihovog dolaska je potpisivanje „Pakta prijateljstva“, jednog od oblika suradnje između škola. „Pakt prijateljstva“ s talijanskim školama potpisale su Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Pula.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje s vama na završnom događaju vašeg susreta u našem predivnom gradu Puli. Nadam se da ste ovih dana puno toga naučili, sklopili nova prijateljstva i razmijenili iskustva koja će vas zasigurno obogatiti. Od iznimne je važnosti razvijati suradnju, putovati, bolje se upoznati i razmjenjivati iskustva između naših pulskih i talijanskih škola. Samo na taj način možemo se razvijati, rasti i njegovati suradnju. Stoga mi je iznimno drago što se ovaj hvalevrijedan projekt formalizirao potpisivanjem „pakta prijateljstva“. Nadam se da je ovo samo početak jedne suradnje koja će dugo trajati i radujemo se novim prilikama u budućnosti kada ćemo vas ugostiti u našoj predivnoj Puli“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Okupljenima su se prigodno obratili i Tamara Brussich, predsjednica pulske Zajednice Talijana Circolo, prof. Donatella D’Amico, generalna direktorica Školskog ureda za regiju Marche, kao i predstavnici škola domaćina.