Novosti

23/04/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić prisustvovao otvorenju novih laboratorija u pulskom Aquariumu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana laboratorija, u utorak, 23. travnja 2024. godine u prostorima Aquariuma Pula svečano su otvoreni novi laboratoriji.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je tom prigodom zahvalio direktorici Mileni Mičić na trudu koji je uložila kako bi akvarij postao pravi edukativni i znanstveni centar.

„Ono što je najposebnije je da je na ovaj način znanost približena čovjeku tako da se sve generacije ovdje zaista ugodno osjećaju. Ovo je susret s prirodom na jedan poseban način“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić i naglasio kako je Aquarium također izvanredan primjer kako se mogu obnavljati i čuvati stare tvrđave. Gradonačelnik je zaželio direktorici i čitavom njenom timu puno uspjeha u daljnjem radu.

Prilikom obilaska predstavljeni su molekularni i mikrobiološki laboratorij te novouređeni odjel za uzgoj fitoplanktona i zooplanktona, a posebno je predstavljena jedinica za uzgoj meduza u sklopu Mediteranskog postava u utvrdi Verudela.

Podsjetimo, akvarij je u vlasništvu biologinje i znanstvenice dr. sc. Milene Mičić, koja je tvrtku osnovala 2000. godine, a danas je prerastao u tvrtku koja zapošljava preko 30 djelatnika. Nacionalno je prepoznat kao edukativno i znanstveno središte uvršteno u sam vrh turističkih atrakcija grada Pule.