Novosti

30/04/2024

Filip Zoričić: Kada bude bilo više informacija, siguran sam da će nas USKOK obavijestiti i tada ćemo znati na koji način postupati

Nakon jutrošnjeg USKOK-ovog uhićenja djelatnika gradske uprave za kojega se sumnja da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti, gradonačelnik Filip Zoričić u izjavi za medije rekao je kako Grad Pula nije službeno zaprimio informaciju za što se točno tereti Nebojša Nikolić, odnosno kakav je činjenični opis njegova postupanja.

„Kada bude bilo više informacija, siguran sam da će nas USKOK obavijestiti pa će i Grad Pula nadalje znati na koji način postupati. Sve što je zatraženo od Grada dostavljeno je nadležnim institucijama. Grad Pula i ubuduće će surađivati s nadležnim tijelima i poduzeti sve radnje koje se od nas zatraže u okviru zakona. Zakon propisuje više razloga kada se službenik može ili mora udaljiti iz službe. Budući da u ovom trenutku nemamo više informacija, nismo u mogućnosti poduzeti konkretne radnje kako ne bismo postupili suprotno zakonu“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Dodao je kako se interno poduzimaju radnje radi utvrđivanja eventualnih sličnih postupaka oko poništavanja parkirnih kazni.

Nebojša Nikolić, u Gradu Puli zaposlen je više od 20 godina, a trenutno na radnom mjestu višeg savjetnika specijalista u Upravnom odjelu za lokalnu i mjesnu samoupravu.