Novosti

06/05/2024

Održan drugi sastanak URBACT radne skupine za projekt C4Talent

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održan je drugi sastanak Urbact radne skupine (ULG sastanak) organiziran u sklopu EU projekta URBACT - C4TALENT.

Program URBACT IV financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i prepoznaje gradove kao nositelje održivog razvoja, a njihovu međusobnu suradnju zamišlja kroz uspostavljanje i rad mreža gradova. Cilj projekta je podrška gradovima u radu na projektima o integriranom i održivom urbanom razvoju, a konkretno, u ovom projektu je to izrada Integriranog akcijskog plana koji će se realizirati za brownfield Vallelunga, a do kojeg će se doći kroz rezultate rada ULG sastanaka do kraja studenog 2025. godine.

Partnerstvo gradova, odnosno mreža C4Talent, želi stvoriti prijateljsko poslovno okruženje za poduzetnike i startup-ove u gradovima kako bi se ublažio učinak odljeva mozgova te privukli i zadržali mladi talenti.

ULG radna skupina ključna je za projekt, jer će se upravo suradnjom dionika raznih profila dati naglasak na integriranost rješenja i njegovu uspješnu održivost. ULG u Gradu Pula-Pola okuplja stručnjake različitih profila kako bi obuhvatili sve aspekte projekta.

Na drugom ULG sastanku, nakon kraćeg uvodnog dijela i predstavljanja stručnog izrađivača te iznošenja zaključaka s prethodnog sastanka, naglasak je stavljen na grupni rad. Od članova se tražilo da nastave izradu stabla problema vezanih uz tematiku projekta na način da istaknu glavni problem i identificiraju posljedice. Rezultati rada grupa bit će dalje korišteni i razrađeni u narednim zadatcima i sastancima ULG grupe.   

Sastanak su vodili stručni izrađivači Integriranog akcijskog plana iz tvrtke Apsolon strategija uz ULG koordinatora projekta C4Talent odnosno predstavnika Grada Pula-Pola, a sudjelovali su prisutni članovi ULG radne skupine: ICT Istra, Udruga Metamedij, UNIPU, Istarsko veleučilište, Pučko otvoreno učilište Pula, Lučka uprava Pula, Mjesni odbor Veli Vrh, Udruga ZUM, Zelena Istra i Grad Pula-Pola (Odsjek za gospodarstvo, Odsjek za strateško planiranje i Odsjek za razvojne i europske politike).

Informacije o URBACT projektu možete pornaći na poveznici https://urbact.eu/.

C4TALENT je URBACT projekt koji traje od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025. Ukupan proračun mreže je 847.388,47 EUR, od čega EU sufinanciranje iznosi 577.428,45 EUR.