Novosti

21/05/2024

Otvoreno nogometno igralište na Valkanama

U ponedjeljak, 20. svibnja 2024. svečano je otvoreno novouređeno i prošireno nogometno igralište na Valkanama.

Na otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, ministrica turizma i sporta u protekloj Vladi Nikolina Brnjac te brojni uzvanici i gosti.

 

Gradonačelnik Filip Zoričić zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

 „Ovo je teren za djecu, ovo je teren da uživamo. Bio je ovo zapušten, zaboravljen, izbrisan i ružan prostor u gradu. Ovo nije lakmus papir za ništa, ovo je lakmus papir za dječju igru i radost“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Nikolina Brnjac istaknula je kako je svrha i Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora da ulaže u sport s ciljem da svi oni koji se žele baviti sportom dobiju potrebnu infrastrukturu.  

„Ovo je još jedan primjer dobrog ulaganja u sport, svatko tko ulaže u sport zna da se to višestruko vrati“, rekao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i naglasio kako će se suradnja i tradicija ulaganja u Istri i Puli nastaviti i dalje.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić naglasio je kako je cilj da se djeca i mladi mogu razvijati i odgajati u sportskom društvu.  

„Želimo poticati gradove i općine da još više ulažu u ovakve prekrasne terene upravo radi djece i mladih“, poručio je Kustić.

Igralište je otvoreno ispucavanjem jedanaesterca devetogodišnjeg nogometaša Uljanika Matea Palka nakon čega je uslijedio turnir mlađih U8 i U10 uzrasta.