Novosti

23/05/2024

Pula šesti put domaćin Svjetskog prvenstva u sportsko modernim plesovima

Od 22. do 26. svibnja plesni spektakl u Domu sportova Mate Parlov

 

U Domu sportova Mate Parlov 22. svibnja 2024. započelo je 22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernim plesovima na kojem će sudjelovati preko 2000 plesača iz 30-tak zemalja svijeta. Pula je po šesti put domaćin ovog plesnog spektakla koji će se kroz pet dana održavati na tri pozornice istodobno, u 19 disciplina i 6 kategorija.

Svečanom otvorenju i programu dobrodošlice se u ime domaćina, Grada Pule, odazvala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je pozdravila sve natjecatelje, zaželjela im uspjeh na natjecanju te da se lijepo osjećaju u našem gradu.

Svečanom otvorenju prethodio je mimohod svih sudionika, uz pratnju Puhačkog orkestra grada Pule, od Trga kralja Tomislava do Doma sportova Mate Parlov. U svečanom programu predstavili su se predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te 40-tak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja koji će suditi na natjecanju.


KUD „TASA“ plesni studio Art Dance je suorganizator plesne manifestacije s Međunarodnom plesnom federacijom IDF (International Dance federation).

„Zadovoljstvo nam je što smo do sada dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, Hrvatska, će opet imati priliku uživati u petodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi“, rekla je tajnica KUD-a „TASA“ i voditeljica studija Art Dance Tatjana Samuele Ban.

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala. Poslije svake kategorije slijedit će dodjela pehara za prvo, drugo i treće mjesto, dok će se diplome dijeliti od prvog do sedmog mjesta.

Na kraju programa uručit će se prijenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.