Novosti

29/05/2024

Dovršena rekonstrukcija zidanog kanala Pragrande kod glavne pošte

Danas je za promet otvoreno raskrižje Arsenalske, Flaciusove, Leharove i Dobriline ulice kod glavne pošte. Rekonstrukcijom dotrajalog kanala Pragrande, odnosno vodovodne i kanalizacijske mreže saniran je dotrajali zidani kanal u dužini od 17 metara i 53,5 metra dugačak cjevovod.

„Ovo je dobar primjer na koji način funkcioniraju gradska uprava i trgovačka društva i jasna poruka da želimo ulagati u naš grad, od obnove fasada, ulaganja u vrtiće, škole, sport i kulturu do infrastrukture. U Puli se zaista radi i odavno nije bilo ovoliko radova. Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, posvećeni smo svakom mjesnom odboru, ali smo i svjesni da je pred nama još dosta posla. U četiri godine ne možemo sve stići, ali pomaci se vide i zadovoljni smo. Jasna je poruka u kojem smjeru Grad ide i vjerujem da naši građani to i vide“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Radovi na rekonstrukciji dotrajalog kanala Pragrande, vrijedni 175 tisuća eura, odvijali su se od siječnja ove godine te je privremena regulacija prometa na snazi bila prethodna četiri mjeseca.

„Zadovoljni smo jer su svi radovi okončani u predviđenom roku, prije početka turističke sezone. Prilikom redovne kontrole i čišćenja zidanog kanala Pragrande, utvrđeno je urušavanje jednog dijela kanala kojeg je bilo potrebno sanirati. Lokacija urušenog dijela kanala nalazila se na sredini jedne od glavnih gradskih prometnica te je urušeni dio kanala predstavljao potencijalnu opasnost od plavljenja te za sigurnost prometa. U sklopu navedenih radova izmijenili smo i dio mreže sustava javne vodoopskrbe“, poručili su iz pulskog Vodovoda.

Pri kraju su i radovi u Mutilskoj ulici čije se puštanje u promet očekuje narednih dana.