Novosti

31/05/2024

Mutilska ulica od danas otvorena za promet

Dovršeni radovi i u Mutilskoj ulici

Nakon što je u srijedu, 29. svibnja u promet pušteno raskrižje kod glavne pošte, u predviđenom roku završeni su svi radovi u Mutilskoj ulici te se ovom važnom pulskom cestom od danas, 31. svibnja ponovno prometuje.

Time je pulski Vodovod okončao sanaciju kompletne kanalizacijske i vodovodne mreže od Medulinske 8 do raskrižja za ulazak u trgovački centar „Plodine“ u dužini od 830 metara. Grad Pula financirao je radove izvanrednog održavanja kolnika i nogostupa te sanaciju 100 metara potpornog zida.

„Gradimo i obnavljamo po cijelom gradu. Krajem svibnja i prije početka turističke sezone dovršili smo velike radove kod glavne pošte i Medulinskoj ulici. Također, brojne prometnice u gradu potpuno smo obnovili i sada su u novom ruhu sigurne za sve sudionike u prometu. Svjesni smo da je još puno posla pred nama jer je mnogim ulicama potrebna obnova i zato nastavljamo dalje“ poručio je gradonačelnik Filip Zoričić ujedno podsjetivši da se očekuje početak radova u Valturskoj ulici, Paduljskom putu, Fažanskoj cesti, izgradnja četverotračne prometnice na ulazu u grad iz smjera Velog Vrha te proširenje obilaznice.

Dotrajalost sustava odvodnje u Mutilskoj ulici dovodila je za vrijeme kišnih razdoblja do povremenih plavljenja ulice te se stoga pristupilo izradi projektne dokumentacije za izvođenje radova na izvanrednom održavanju tog sustava. Osim radova na sanaciji dotrajale kanalizacijske mreže, zamijenjena je i postojeća vodovodna mreža.

Prva faza radova do Liburnijske ulice dovršena je u lipnju 2023., dok je druga faza, do raskrižja za ulazak u trgovački centar „Plodine“, započela u siječnju ove godine i okončana je s današnjim danom.

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 1,5 milijuna eura.