Novosti

31/05/2024

Svečano otvoren 1. gaming festival u Istri

U Domu sportova Mate Parlov danas je započela dvodnevna manifestacija Fantastic Gaming Show u organizaciji Fantastic Esporta. Svečanom otvorenju 1. gaming festivala u Istri u ime Grada Pule odazvala se pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov koja je izrazila zadovoljstvo jer je upravo Pula domaćin prvog Gaming festivala u Istri.

„Grad Pula financijski je podržao prvi gaming festival u Istri, koji se održava u našem gradu. Prepoznali smo potencijal gaming industrije i težnje današnjih generacija te ćemo i ubuduće nastaviti ulagati u jednu od najvećih industrija današnjice koja je veća od filmske i glazbene industrije zajedno“, rekla je pročelnica Sokolov.

Direktorica marketinga tvrtke Fantastic Tech d.o.o. Melita Nikolčić pojasnila je da je organizacija  događaja bila dosta zahtjevna te dodala kako vjeruje da će se pokazati uspješnom, dok je za iduću godinu najavila još veći spektakl. Također, izrazila je nadu da će Istra postati turistička gaming destinacija. 

Fantastic Gaming Show svečano je otvorio istarski župan Boris Miletić, a prigodnim se riječima okupljenima obratila i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Fantastic Gaming Show okupit će danas i sutra zaljubljenike u gaming i esport, brojne influencere, streamere te profesionalne esportaši. Događaj je podijeljen u tri dvorane: esport arena u kojoj se odvijaju profesionalna esport natjecanja u FC24, Tekken 8, CS2 i Valorantu, expo dio i program stage, gdje će biti brojni izlagači i performeri, te battle arena u kojoj su smještana računala za igru. Na Fantastic Gaming Showu očekuje se veliki broj posjetitelja, a prisustvo važnih gostiju iz svijeta esporta, biznisa i turizma dodatno će obogatiti sam događaj, pružajući priliku za umrežavanje i suradnju te daljnji razvoj gaming industrije kao ključnog alata za unapređenje turizma.