Novosti

06/06/2024

Održano V. tradicionalno međunarodno natjecanje u hrvanju „Arena Open 2024“

U organizaciji Istarskog borca u Puli je održan međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom i hrvanju za žene. Na ovom domaćem turniru okupilo se 357 hrvača i hrvačica iz sedam država: Italije, Češke, Slovenije, Bosna i Hercegovine, Srbije, Izraela i Njemačke koje su se odazvale s 12 klubova. Ugostili su i 28 domaćih klubova iz cijele Hrvatske.

Klub Istarski borac predstavljalo je 19 natjecatelja koji su u uzrastima početnika, mlađih dječaka, starijih dječaka, kadeta i kadetkinja, a tri hrvača posebno su se istaknula: Jure Rajković, Dario Knežević i Matija Kapustić koji su maksimalno ozbiljno shvatili natjecanje i dali sve od sebe u svakoj borbi.

Matija Kapustić nastupio je u kategoriji do 40 kg u konkurenciji od 19 hrvača. Na ovom jakom međunarodnom natjecanju sa četiri pobjede zauzima prvo mjesto na postolju a put koji je prošao nije bio lagan. U osmini finala pobijedio je predstavnika iz Sesveta. U četvrtini finala pobjeđuje predstavnika Srbije isto kao i u polufinalu. U samom finalu dočekao ga je predstavnik Češke kojeg je također pobijedio i stao na prvo mjesto postolja. Moramo izdvojiti kako je Matija dobio i nagradu za najuspješnijeg hrvača natjecanja.

Jure Rajković nastupio je u kategoriji do 65 kg u konkurenciji od 13 natjecatelja. U četvrtini finala Jure pobjeđuje predstavnika Njemačke, a nakon toga u polufinalu i predstavnika Izraela. U samom finalu Jureta je dočekao predstavnik Njemačke reprezentacije kojeg je vodio sve do samog kraja borbe, ali na žalost pobjeda je otišla na stranu Njemačkog hrvača i Jure zauzima, vrlo vrijedno 2. mjesto na ovom međunarodnom natjecanju.

Dario Knežević nastupio je u kategoriji do 71 kg u konkurenciji od 15 hrvača. U kvalifikacijskom krugu pobjeđuje predstavnika Velike Gorice. U četvrtini finala pobjedu odnosi protiv predstavnika Vindije iz Varaždina. Polufinale gubi od predstavnika Češke i na kraju u borbi za treće mjesto Dario gubi od predstavnika Sesveta i zauzima 5. mjesto na ovogodišnjoj Areni Open.

Treneri koji su pratili hrvače: Matteo Pavičić i Danijel Bošković

Rezultati po kategorijama:

Početnici:

33 kg       Andi Perić Matejčić   5. mjesto

Mlađi dječaci:

35 kg      Filip Radolović          9. mjesto

35 kg      Damjan Dević           9. mjesto

35 kg      Erik Mikašinović       9. mjesto

40 kg     Matija Kapustić         1. mjesto

44 kg     Karlo Budimlić          5. mjesto

44 kg     Donald Buršić         10. mjesto

44 kg    Marko Nikolić           15. mjesto

54 kg    Luka Knežević           5. mjesto

54 kg     Matija Ritoša            5. mjesto

54 kg     Noa Katić               10. mjesto

59 kg    Matija Perić Matejčić  5. mjesto

65 kg    Tarik Ahmeti            10 mjesto

Stariji dječaci:

68 kg      Frane Petrić          14. mjesto

Kadeti:

50 kg     Amar Alić                1. mjesto

65 kg     Jure Rajković          2. mjesto 

71 kg     Dario Knežević       5. mjesto

71 kg     Slaven Rajković     9. mjesto

Kadetkinje:

55 kg      Mara Perković       6. mjesto