Novosti

06/06/2024

Predstavnici Grada Pule sudjelovali na partnerskom sastanku projekta URBACT mreže C4TALENT

Predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule i članica Pulskog ULG-a ispred Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" sudjelovali su na partnerskom sastanku projekta URBACT mreže C4TALENT koji se održao u gradu Villanova i la Geltrú u Španjolskoj.

Sastanak je okupio dvadesetak sudionika iz mreže C4TALENT koja uključuje razne gradove diljem Europe. Vodeći partner projekta je općina Nyíregyháza iz Mađarske, dok su među partnerima, uz Pulu, i gradovi Rzeszów (Poljska), Alytus (Litva), Alghero (Italija), Roeselare (Belgija), Vilanova i la Geltrú (Španjolska), Varberg (Švedska), Centar Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Piraeus (Grčka).

Na sastanku su obrađene teme podijeljene u četiri kategorije s raznolikim podtemama i radionicama vezanim uz administraciju i vođenje projekta, izgradnju ekosustava poduzetništva te planiranje budućih aktivnosti. Također su organizirani studijski posjeti u Tecnocampus Mataró i Norrsken Barcelona House.

Podsjetimo, mreža C4TALENT (Gradovi za talente) usmjerena je na stvaranje poticajnog okruženja za razvoj pozitivnog poslovnog ambijenta s ciljem smanjenja odljeva mladih talenata u veće centre. Konačni cilj ovog projekta je izrada Integriranog akcijskog plana, a za Pulu će poseban naglasak biti stavljen na razvoj područja Vallelunge i projekta Pulski inovacijski centar (PIC).

Glavni cilj projekta je korištenje URBACT-ovih sustava i metoda za razvoj integriranih lokalnih akcijskih planova za održivi urbani razvoj te osnaživanje kapaciteta lokalnih dionika. Ovaj partnerski sastanak predstavlja ključni korak u daljnjem unapređenju urbanog razvoja grada Pule kao i jačanju suradnje s lokalnim dionicima. Grad će, kroz suradnju s lokalnom zajednicom, nastojati kreirati pozitivno poslovno okruženje i održiv razvoj grada.

Projekt je financiran iz međuregionalnog Programa URBACT.

urbact.eu https://urbact.eu/networks/c4talent

 

C4TALENT je URBACT projekt koji traje od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025. Ukupan proračun mreže je 847.388,47 EUR, od čega EU sufinanciranje iznosi 577.428,45 EUR.