Novosti

07/06/2024

Gostima koji dolaze na ljetne koncerte Grad Pula preporučio parkirališta na Mandraču i Gregovici

Iznimno bogati programi ovoga ljeta u Pulu dovode svjetski poznata imena suvremene glazbe, jazza i klasike te je, uz turističku sezonu, za očekivati povećani broj gostiju i gužve u prometu. Kako bi se svima koji dolaze u najveći istarski grad na najjednostavniji način omogućio pronalazak mjesta za parkiranje automobila, Grad Pula je organizatorima koncerata dostavio upute koje su, osim na hrvatskom, napisane i na talijanskom i engleskom jeziku.

Informacije o mogućnostima parkiranja, dostavljene su i Turističkoj zajednici grada Pule za potrebe Info punkta kao i Arheološkom muzeju Istre za programe Pulskog kulturnog ljeta koji će se održati na spektakularnoj pozornici Malog rimskog kazališta.

Svima koji dolaze u Pulu preporučena su parkirališta Gregovica i Mandrač.

Parkiralište Gregovica Park and Ride kapaciteta je 500 parkirnih mjesta i nalazi se 150 metara od autobusnog stajališta Gregovica P&R. Linije 1, 6, 6a, 6d, 9, 22c, 22o, 25c, 71 i 73 povezuju stajalište Gregovica P&R i centar grada u prosječnom vremenskom razmaku od 20 minuta s ukupnih 80 polazaka dnevno, počevši ujutro od 6 sati do 23 sata.

Parkirnu i autobusnu kartu moguće je kupiti na samom parkiralištu skeniranjem QR koda na info panelima. Također, moguće je kupiti i mjesečnu P&R kartu po cijeni od 10,60 eura na prodajnom mjestu Pulaprometa koje se nalazi na Autobusnom kolodvoru na adresi Trg 1. Istarske brigade 1.

Lokacija parkirališta nalazi se ovdje.

Parkiralište Mandrač s ukupno 250 parkirnih mjesta jednim je dijelom namijenjeno i parkiranju turističkih autobusa. Udaljeno je 10 minuta hoda od Arene. Parkirnu i autobusnu kartu moguće je kupiti na samom parkiralištu skeniranjem QR koda na info panelima.

Lokaciju parkirališta nalazi se na ovdje.

Za manifestacije koje će se održavati od 24. lipnja posjetiteljima će biti dostupne i noćne linije 71, 72 i 73.

Pozivaju se svi koji dolaze u Pulu na koncerte da koriste navedena parkirališta u blizini centra grada.