Novosti

12/06/2024

Kadeti Veslačkog kluba Istra na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Nije sve samo u sportskim rezultatima i osvojenim medaljama

Danas,12. lipnja 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u  Komunalnoj palači za osmoricu kadeta Veslačkog kluba Istra koji su stigli u pratnji trenera Petra Banovca i tajnika kluba Tomislava Butorca.

Osim izvrsnih rezultata koje Veslački klub Istra kontinuirano postiže, povod današnjeg prijema bila je hvalevrijedna inicijativa koju su kadeti pokrenuli kako bi obradovali svog klupskog kolegu Acu kupnjom bicikla za njegov četrnaesti rođendan. Naime, kadetu Aci je stari bicikl bio ukraden za vrijeme treninga zbog čega je svakodnevno pješačio na treninge s Velog Vrha.

„Prije svega vam želim čestitati na ovom činu kojim ste pokazali što znači pravo prijateljstvo i timski duh. Vi ste na ponos vašem treneru, cijelom klubu i našem gradu. Htio sam vam zahvaliti na tome i vjerujem da će i drugi mladi u vama vidjeti uzore. Trenirajte marljivo i dalje, družite se i nastavite si biti odani prijatelji jer takvo prijateljstvo je neprocjenjivo“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Tajnik kluba Tomislav Butorac izjavio je kako je cijeli klub ponosan na svoje kadete osvrnuvši se na atmosferu koja vlada u klubu.

„Nije sve samo u sportskim rezultatima i osvojenim medaljama. Ovi dečki pokazali su pravi smisao sporta i kolektiva. Kroz ovaj sport i naš klub, djeca se odgajaju i stječu prave vrijednosti. Mi smo u klubu veoma ponosni što među nama vlada atmosfera zajedništva i prijateljstva“, zaključio je tajnik Butorac.

Podsjetimo, VK Istra broji preko stotinu aktivnih članova, prvenstveno u dobi između 10 i 18 godina, a konstantno se širi novim članovima koji su baza kvalitetnog regatnog pogona. Osim toga, VK Istra je u proteklih nekoliko godina u više navrata osvojila sveukupno treće mjesto na prvenstvima Hrvatske, najbolji je klub na Jadranu, a veslači VK Istre redovno nastupaju za reprezentaciju u juniorskim kategorijama na europskim i svjetskim smotrama.