Novosti

13/06/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Vesnu Mileta Laković povodom 18 godina rada Udruge Birikina

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 13. lipnja 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za Vesnu Mileta Laković povodom 18 godina uspješnog rada pulske Udruge Birikina koja se bavi promicanjem i razvojem kreativnih aktivnosti za djecu i mlade.

„Htio sam vam osobno čestitati na 18 godina predanog rada Udruge Birikina. Birikina je sinonim za mjesto razvijanja kreativnosti, mašte, talenata, radoznalosti, mjesto dječjeg smijeha i radosti. Hvala vam što ste već 18 godina s puno predanosti i entuzijazma posvećeni radu s našim najmlađima“, rekao je gradonačelnik Zoričić uručivši Vesni Mileta Laković priznanje za dosadašnji uspješan rad Udruge.

Vesna Mileta Laković zahvalila je na pozivu osvrnuvši se na 18 godina rada Birikine.

„Ovih 18 godina je zaista proletjelo. Svi smo mi u Birikini veliki entuzijasti. Kada se osvrnem, zadovoljna sam jer vidim da se sve razvija jednom lijepom putanjom“, rekla je Vesena Mileta Laković koja je potom uručila gradonačelniku Zoričiću tekst "Pjesme Puli“ koju je napisala Sarah Zankovich iz Birikine.

Podsjetimo, Udruga Birikina osnovana je 2006. godine s ciljem pružanja podrške obrazovanju, kulturi, umjetnosti i socijalnom razvoju djece. Udruga organizira različite radionice, kulturne događaje, predstave i projekte koji uključuju djecu i mlade iz lokalne zajednice. Neki od najpoznatijih programa koje provode su Mali Birikinin teatrin namijenjen najmlađoj populaciji, potom Art dan, Obiteljski dan, grupa Zvukovima harmonike koji vodi odgojiteljica Elida Juričić, a koja se bazira se na učenju tradicionalnih  pjesmica za djecu uz pratnju harmonike.

Udruga igra važnu ulogu u lokalnoj zajednici, nudeći djeci i mladima priliku da se izraze kroz umjetnost i kulturu, te da razvijaju svoje vještine u poticajnom i podražavajućem okruženju. Njihove aktivnosti obogaćuju kulturni život Pule i pomažu u stvaranju budućih generacija koje cijene kreativnost i umjetnost.