Novosti

17/06/2024

Otvorenje izložbe Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije u srijedu, 18. lipnja 2024. godine u 9,30 sati u Dnevnom boravku Rojca otvara završnu izložbu uz kratak kulturno-umjetnički program. Materijali predstavljeni na izložbi nastali su u suradnji s djecom školskog uzrasta kroz kreativno – likovne radionice.

Škole koje su sudjelovale u projektu su: OŠ Marčana, PO Loborika, OŠ Dr. Mate Demarina Medulin, PO Šišan, OŠ Vidikovac,  OŠ Vodnjan i Medicinska škola – Pula.

„Ovaj vid suradnje i sudjelovanja je vrlo važan članovima udruge,  jer pridonosi njihovom samopouzdanju i uključenosti u aktivnosti zajednice. Proces kreativnog stvaranja doprinosi poboljšanju psihosocijalnih i kognitivnih kompetencija te socijalnu uključenost korisnika i samim time podiže kvalitetu življenja. Aktivnosti su provedene u sklopu projekta “Srcem do sinergije ekologije i zdravlja”, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja“, poručili su iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije.

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju IŽ -  Pula je dobrovoljna, socijalna, neprofitna i humanitarna udruga,  koja djeluje na području Istarske županije. Osnovali su je roditelji osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, odnosno roditelji osoba s intelektualnim teškoćama zbog zaštite prava i interesa njihove djece. Udruga je osnovana 1991. godine s ciljem okupljanja roditelja zbog rehabilitacije, socijalizacije i zbrinjavanja osoba s intelektualnim teškoćama, te informiranja roditelja o mogućnostima ostvarenja njihovih zakonskih prava.

Izložbu je moguće pogledati do 25. lipnja 2024., svakog radnog dana od 9 do 21 sat u Dnevnom boravku Rojca.