Novosti

27/06/2024

U srijedu, 3. srpnja Pula obilježava blagdan svog zaštitnika sv. Tome

Nakon svečanog misnog slavlja i procesije, bit će održan koncert Klape Sv. Juraj HRM i Policijske klapa Sv. Mihovil

 

U srijedu, 3. srpnja 2024. godine u Puli će se svečano obilježiti blagdan sv. Tome, apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule.

Svečano misno slavlje održat će se u 18 sati u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina koje će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij, u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije i ostalim biskupima i svećenicima. Toga će se dana u Pulskoj katedrali održati Prvo pokrajinsko hodočašće vojske, policije, vatrogasaca te braniteljskih udruga.

Nakon svečanog misnog slavlja, bit će upriličena procesija po ulicama grada Pule, s relikvijama sv. Tome, koja će krenuti iz Katedrale, preko Trga sv. Tome, Kandlerovom ulicom, potom Ulicom Sergijevaca, ispod Slavoluka Sergijevaca, Trgom Portarata, Giardinima,  Carrarinom ulicom te Kandlerovom ulicom natrag do Katedrale gdje će uslijediti svečani blagoslov s relikvijom sv. Tome. Nakon svečanog blagoslova Klapa Sv. Juraj HRM i Policijska klapa Sv. Mihovil održat će prigodni koncert.

Kao priprema za blagdan sv. Tome, bit će upriličena trodnevna duhovna obnova koju će, drugi i treći dan, predvoditi don Damir Stojić.