Novosti

28/06/2024

Koncert “U susret ljetu” ove subote u crkvi sv. Franje

Na repertoaru će biti duhovna i folklorna zborska glazba Hrvatske i svijeta

U subotu, 29. lipnja u crkvi sv. Franje u Puli održat će se koncert “U susret ljetu” s početkom u 20:30 sati.

Koncert je dio istarske glazbene turneje mješovitog pjevačkog zbora “INA” i orkestra FA “Mladost”, u suorganizaciji pulskog mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli.  

Repertoar koji su pripremili prava je glazbena poslastica, pa će se tako na repertoaru naći djela poznatih hrvatskih i stranih kompozitora; Uhlik, Cossetto, Pieroni, Bianchi, Smith, dok će MPZ “INA” izvesti misu u c-molu “De Resurrectione Domini”, Uberta Pieronia, čileanskog kompozitora koju ovaj vrhunski zbor izvodi jedini u Europi.

Osim sakralnih djela, na repertoaru će se naći folklorna glazba hrvatske i svjetske glazbene baštine.

Ulaz je slobodan.

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „INA“ osnovan je 1976. godine. Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Češka, Slovačka, Slovenija, Kanada, Poljska, Austrija, Mađarska, Francuska, Latvija), samostalno i u suradnji s profesionalnim ansamblima (Zagrebačka filharmonija, Hrvatski komorni orkestar, Gudački komorni orkestar iz Češkog Krumlova, sastav Flamenco Company svjetski poznatog španjolskog gitarista i skladatelja Paca Peñe i dr). Repertoar Zbora čine duhovne skladbe, zborske obrade hrvatskog i svjetskog folklora, a često se izvode i obrade zabavnoglazbenih evergreena.

NARODNI ORKESTAR MLADOST osnovan je 2017. godine. Radi na očuvanju narodne glazbe Hrvatske i regije. Djeluje u gradu Samoboru, a umjetnički voditelj orkestra je Fran Pogrmilović.