Novosti

28/06/2024

Na sljedećem sastanku razmatrat će se prijedlog nove dinamike povećanja plaća zaposlenih u dječjim vrtićima

Dana 26. lipnja 2024. godine nastavljeni su zajednički pregovori te je održan sastanak predstavnika sindikata dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Pula i predstavnika Grada.

Predstavnici Sindikata ponovili su njihov temeljni zahtjev koji je i dalje izjednačavanje plaća svih zaposlenih radnika u dječjim vrtićima sa zaposlenim u osnovnim školama uz zahtjev da se tražena povećanja izvrše u narednih godinu dana. Još su jednom naglasili da ono što je pregovarački odbor Grada ponudio ne ispunjava njihove zahtjeve.

Predstavnici Grada još su jednom naglasili kako uz obvezu poštivanja Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, imaju i obvezu poštivanja Zakona o proračunu kao i Zakona o izvršenju proračuna, no da se zajednički može razmišljati o tome da period povećanja plaća bude u razmaku od sljedećih godinu i pol dana odnosno do ožujka 2026. godine, kada bi se ponudilo zadnje povećanje plaće, a time i došlo do traženog izjednačavanja.

Nastavno na navedeno, Grad će napraviti prijedlog nove dinamike povećanja plaća koji će se razmatrati na sljedećem zajedničkom sastanku iduće srijede, 3. srpnja. Zaključno, možemo konstatirati kako pregovori idu u dobrom smjeru te vjerujemo kako ćemo uskoro doći do zajedničkog dogovora.