Novosti

01/07/2024

19. Festival bošnjačke kulture u Istri privukao brojne posjetitelje

U organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre ove se subote u Puli na Trgu Portarata održao 19. po redu Festival bošnjačke kulture u Istri koji je privukao brojne posjetitelje.

U ime Grada Pule  manifestaciji se odazvala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je tom prigodom pozdravila sve okupljene i istaknula važnost njegovanja tradicije i kulturnog blaga manjina.

Specifičnost Festivala bošnjačke kulture u Istri je to što se održava na otvorenom, dakle na trgovima gradova upravo iz razloga kako bi se svi osjećali dobrodošlo.

Podsjetimo, organizator manifestacije je Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre koja na području Istre aktivno djeluje već 29 godina. Osnovni cilj društva je da od zaborava sačuva kulturnu tradiciju i baštinu naroda koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine kao i da taj svoj rad prezentira kroz razne manifestacije kako u BiH tako i u inozemstvu.

Dodajmo da je Festival bošnjačke kulture u Istri zasigurno je jedan od najstarijih programa jedne od nacionalnih manjina koji se u kontinuitetu održava sada već 19. godina za redom.