Novosti

04/07/2024

Radovi na dijelu Labinske ulice u Šijani, na Tivolskom putu, Valmarinskom putu i Vidrijanskom putu na Velom Vrhu

Započeli su radovi u sklopu EU projekta Pula Sjever na dijelu Labinske ulice u Šijani te na Tivolskom putu, Valmarinskom putu i Vidrijanskom putu na Velom Vrhu. Radovi uključuju izgradnju sustava odvodnje 2.b skupine i vodnogospodarskog sustava, 2.a skupine-lokalna vodovodna mreža, a izvodi ih Vodotehnika d.d.  temeljem građevinskih dozvola.

Za potrebe izvođenja radova na snazi je privremena regulacija prometa do 31. kolovoza 2024. godine, odnosno do završetka radova.

U dijelu Labinske ulice, gdje se izvode radovi na glavnom fekalnom kolektoru VVŠ-GK-3 i vodoopskrbnom cjevovodu VVŠ-V18, predviđeni završetak radova je 14. kolovoza 2024. godine. Za vrijeme izvođenja radova u Labinskoj ulici na snazi je zabrana prometa u oba smjera od kućnog broja 51 do 67, a obilazni pravac predviđen je s Partizanskog puta.

Projekt Poboljšanja sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula Sjever ima za cilj unaprjeđenje u području vodoopskrbe te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda kao i spajanje dodatnog stanovništva na javni sustav odvodnje. Projekt sufinancira Europska unija iz kohezijskog fonda (70 posto kohezijski fond EU, 20 posto Republika Hrvatska i 10 posto jedinice lokalne samouprave).

Pozivaju se svi sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.