Novosti

04/07/2024

Započeo novi investicijski ciklus u Dječjem vrtiću Mali svijet

Nakon izvršene sanacije krova u matičnom objektu na adresi Kamenjak 6, brušenja i lakiranja parketa i farbanja zidova, nastavlja se investicijski ciklus u Dječjem vrtiću Mali svijet, a koji je započeo s ljetnim rasporedom rada.

Naime, ovog tjedna započela je sanacija dotrajalog, ravnog, neprohodnog krova na Područnom odjelu Monte Zaro koju izvodi tvrtka Šapina hidroizolacija iz Pule, a radovi su vrijedni 35.725 eura bez PDV-a. Nadzor radova vrši ovlašteni inženjer građevinarstva Dalibor Dangubić iz tvrtke Sinteza projekt iz Pule.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov naglasila je kako ova gradska uprava kontinuirano ulaže u predškolsku infrastrukturu s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta rada i boravka, za što se redovito osiguravaju sredstva u gradskom proračunu.

„Trenutno se obavljaju radovi uklanjanja završnih slojeva, koji obuhvaćaju uklanjanje dotrajalih slojeva bitumenske hidroizolacije i slojeva postojeće termoizolacije. Po demontaži dotrajalih slojeva pristupit će se čišćenju postojeće betonske krovne konstrukcije na koju se predviđa izvedba novog hidroizolacijskog premaza, izvedba nove parne brane, postava nove termoizolacije od ploča kamene vune te završna izvedba hidroizolacije kompletne površine ravnog krova od višeslojne TPO membrane. U sklopu ovih radova predviđa se i izvedba limarskih radova, izvršit će se kontrola postojećih vertikalnih i horizontalnih oluka, koji će po potrebi biti zamijenjeni novima, te će se izvesti novi rubni opšavi“, rekao je nadzorni inženjer Dalibor Dangubić.

Plan je do sredine kolovoza u potpunosti završiti navedene radove, a nastavlja se i opremanje objekata predškolskog odgoja novim ormarićima te ostalom opremom za rad i boravak djece. Prošlog tjedna započelo je uređenje unutarnjih prostora brušenjem i lakiranjem parketa, dok je kuhinja opremljena novom perilicom posuđa.

U prethodnom razdoblju u Područnom odjelu Monte Zaro rekonstruiran je pod sportske dvorane te su mališani dobili adekvatan i novouređen prostor za svakodnevne sportske aktivnosti. Osim toga, kupljen je i namještaj za tri odgojne skupine. Do kraja godine planira se opremanje novim namještajem svih osam odgojnih skupina, kompletno uređenje unutarnjih prostora te cjelovita zamjena dotrajalog, ravnog dijela krova.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Tamara Pranjić najavila i izradu idejnog rješenja za uređenje dvorišnog prostora, a sredstva za radove uvrstila bi se u novi proračunski ciklus.