Novosti

05/07/2024

Plesna večer Pulskih mažoretkinja

U subotu, 6.  srpnja 2024. godine s početkom u 20,30 na Trgu Portarata u sklopu programa "Glazba i grad 2024" održat će se plesna večer Pulskih mažoretkinja i njihovih gošći Barbanskih mažoretkinja.

Trg Portarata preplavit će žuto zelene boje Pulskih mažoretkinja. Stotinjak djevojaka uzrasta od 5 do 20 godina predstavit će se s koreografijama koje su spremale cijelu godinu i s kojima su na mnogim nastupima i natjecanjima osvojile srca publike, ali i mnogobrojne medalje.

Pulske mažoretkinje već 30 godina predstavljaju svoj Grad u Hrvatskoj i inozemstvu i ponosno nose njegove boje, a njihova iduća destinacije je Češka (Prag) u kojoj će za mjesec dana ponovo svojim plesom predstavljati Pulu u najljepšem svjetlu.

Djevojke su na ovogodišnjem Državnom prvenstvu mažoretkinja osvojile dvije zlatne i jednu srebrnu  medalju u juniorskoj konkurenciji, dok su kadetkinje zauzele visoko četvrto  mjesto.

Pulske mažoretkinje pozivaju sve ljubitelje plesa da dođu i uživaju u mladosti, plesu i dobroj atmosferi.

Organizator programa je SAKUD Pula, a suorganizator Udruga Pulske mažoretkinje. Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.