Novosti

09/07/2024

Napreduju radovi na zamjeni travnjaka na gradskom Stadionu Aldo Drosina

Nakon što je Gradsko vijeće Pule na sjednici održanoj 28. svibnja 2024. godine donijelo odluke o dodjeli financijskih sredstava trgovačkom društvu Pula usluge i upravljanje, započeli su radovi na gradskom Stadionu Aldo Drosina na kojem se održavaju prvoligaške nogometne utakmice. Radi se o zamjeni semafora i dotrajalog hibridnog travnjaka koji će sada biti zamijenjen prirodnim.

Najprije je u cijelosti promijenjena ograda, potom je tijekom lipnja demontiran ekran i postavljen novi semafor. Zamjena travnjaka započela je 24. lipnja 2024., a radove izvodi društvo Maxmar Grupa koje je odabrano nakon provedbe javnog prikupljanja ponuda za izvođenje radova. Za poslove stručnog nadzora zadužena je pulska tvrtka Via ing u suradnji s konzultantima za ovu vrstu specifičnih radova.

Ukupna vrijednost svih radova, stručnog nadzora, troškovi odlaganja viškova materijala, prvotni troškovi održavanja nakon postavljanja iznosit će 300 tisuća eura, koliko je osigurao Grad Pula kao dio dugoročnog opredjeljenja i prepoznavanja važnosti ulaganja i obnavljanja sportske infrastrukture.

Završetak radova očekuje se do 20. srpnja te će Stadion Aldo Drosina novu SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu dočekati u punom sjaju.