Novosti

11/07/2024

Započelo javno savjetovanje o nacrtu Pravilnika o umirovljeničkoj iskaznici Grada Pula-Pola

U skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama Grad Pula-Pola započinje s provedbom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja javnosti s nacrtom prijedloga Pravilnika o umirovljeničkoj iskaznici Grada Pula-Pola i pribavljanjem  mišljenja, primjedbi i prijedloga zainteresirane javnosti, kako bi isti, ukoliko  su zakonito i stručno utemeljeni, bili prihvaćeni i u konačnosti ugrađeni u odredbe Pravilnika.

Savjetovanje s zainteresiranom javnošću započinje 11.  srpnja  2024. godine te završava zaključno s 10. kolovoza 2024. godine.

Pravilnikom o umirovljeničkoj iskaznici Grada Pule propisuje se oblik i sadržaj umirovljeničke iskaznice umirovljenika s prebivalištem na području Grada Pule.

Pogodnosti koje za umirovljenike daju ustanove i trgovačka društva Grada Pule (osim za subvencije koje su vezane za imovinski cenzus), te ostale pravne i fizičke osobe s kojima se postigne dogovor na području Republike Hrvatske, umirovljenici će ostvarivati na jednostavniji način predočenjem umirovljeničke iskaznice.

Pravilnik propisuje izgled i sadržaj iskaznice, način izdavanja, te vođenje evidencije.

Izdavanje umirovljeničke iskaznice je besplatno za umirovljenike.

Zahtjev za izdavanje iskaznice podnosi se Centru podrške 521 s priloženom osobnom iskaznicom i zadnjim izvatkom mirovine.

Adresa elektroničke pošte na koju se mogu slati očitovanja zainteresirane javnosti je:  Umirovljenici_iskaznica@pula.hr.

Prateće dokumente i dodatne informacije moguće je pronaći ovdje.