Novosti

12/07/2024

Potpisan sporazum za rekonstrukciju Valturske ulice

Početak radova nakon turističke sezone

 

U pulskoj Komunalnoj palači 12. srpnja 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić i direktor Cesta Pula Miro Mirković potpisali su okvirni sporazum o izvođenju radova u Valturskoj ulici čija je vrijednost više od 2,2 milijuna eura.

„Ovo je zajednički hvalevrijedan projekt Vodovoda i Grada Pule u sklopu kojega će se rekonstruirati 600 metara ove frekventne prometnice. Cilj je da se do iduće sezone radovi i dovrše. Siguran sam da će građani i građanke koji tamo žive biti zadovoljni, a ujedno sve sudionike u prometu molimo za strpljenje. Puno posla nas čeka i nakon toga. Kroz obnove fasada i prometnice pokazali smo na koji način želimo da grad funkcionira. Od početka mandata idemo s cijelim planom gradnje, obnovama i rekonstrukcijama. Cilj nam je ključne prometnice konstrukcijski i vizualno urediti. Sjetimo se bulevara, Ulice Starih statuta rekonstruiranih zajedno s Hrvatskim cestama, zatim Tršćanske, uskoro i početka četverotračne prometnice Veli Vrh. Drago mi je da smo i manje ulice uređivali. Vidi se da se radi“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula proveo je otvoreni postupak javne nabave za Grad Pulu i Vodovod za izvođenje radova na rekonstrukciji Valturske ulice u Puli, od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom Jurja Žakna, te je za izvođača radova odabrano društvo Cesta Pula kao jedini ponuditelj.

„Nakon uspješnog završetka projekta Tršćanske ulice koju su zajednički financirali Hrvatske ceste, Grad Pula i Vodovod Pula, nastavljamo s radovima za Grad Pulu na rekonstrukciji Valturske ulice od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom J. Žakna. Investicija je vrijedna 1.801.729,00 eura bez PDV-a i vrlo zahtjevna za izvođenje. Duž cijele trase izvodi se sva infrastruktura: oborinska odvodnja, javna rasvjeta, zaštita postojećih instalacija HEP-a i EKI, sanitarna odvodnja i vodovodna mreža. Nakon što se izvedu radovi na infrastrukturi obnavlja se asfaltni kolnik u cijeloj širini s obostranim nogostupima. Ozbiljno ćemo pristupiti ovom zahtjevnom projektu i nadamo se uspješnom završetku do početka turističke sezone 2025.godine“, rekao je direktor Cesta Miro Mirković.

Vodovod Pula naručitelj je rekonstrukcije/izgradnje odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodovodne mreže.

„Na dionici Valturske ulice rekonstruirat ćemo kompletnog sustava sanitarne odvodne i vodoopskrbe. Napravit će se 670 metara  rekonstrukcije vodovodne cijevi sa svim priključcima na objektima postojećim uz 600 metara rekonstrukcije javne odvodnje sa svim priključcima. Vrijednost investicije za sam  Vodovod je 670 tisuća eura. Specifično je da mora funkcionirati cijeli sustav za vrijeme izvođenja radova. Ljudi koji tamo žive moraju imati nesmetano opskrbu pitkom vodom i sustav javne odvodnje u funkciji. Uspostavit će se sustav bajpasa cjevovoda za opskrbu vodom što je i uobičajeno tijekom izvođenja radova“, rekao je zamjenik direktora Vodovoda Pula Kristijan Benčić, zamolivši još jednom sve građane za strpljenje.

Početak izvođenja radova planiran je nakon turističke sezone, a rok izvođenja radova iznosi pet mjeseci.