Novosti

15/07/2024

Vodovod poziva građane da odspoje oborinske vode sa sustava sanitarne odvodnje

Izvršenom kontrolom na sustavu sanitarne javne odvodnje na području Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Fažana, stručna služba Vodovoda utvrdila je da su na sustav sanitarne odvodnje neovlašteno priključene i oborinske vode, što je zabranjeno sukladno pozitivnim propisima.

Vodovod upozorava da zbog neovlaštenih priključenja oborinskih voda dolazi do ugroze sustava sanitarne odvodnje što rezultira izlijetanjem lijevano-željeznih poklopaca na revizijskim oknima u prometnicama i u zelenim površinama, plavljenjem kućnih priključaka u niskim zonama kao i plavljenjem uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Valkanama i Peroju, uključujući i pripadajuće crpne stanice.

Obzirom na dodatno opterećenje sustava odvodnje turističkim kapacitetima, Vodovod poziva građane da odspoje oborinske vode sa sustava sanitarne odvodnje u roku od petnaest dana od dana objave ovog upozorenja.

Ukoliko se oborinske vode ne odspoje u navedenom roku, Vodovod će poduzeti sve potrebne zakonom propisane mjere u cilju zaštite sustava sanitarne odvodnje od ugroze.

U slučaju dodatnih upita, građani se mogu obratiti na mail adresu davor.batel@vodovod-pula.hr