Novosti

17/07/2024

Izložba na kotačima: Razglednice južne Istre

Na pulskoj Rivi  otvorena je „Izložba na kotačima: Razglednice južne Istre“ u organizaciji javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa i klastera turističkih zajednica južne Istre (Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan, Marčana), a u suradnji sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula. Na inicijativu direktora Pulaprometa Tomislava Josipovića Pulapromet i Turističke zajednice klastera južne Istre prihvatile su financiranje projekta izložbe na autobusima javnog prijevoznika.

Ravnatelj škole Davor Kliman i profesor Denis Sardoz objeručke su prihvatili sudjelovanje škole i 3. i 4. razredi izradili su razne motive. Odabrano je devet prepoznatljivih motiva i to: Pula Arena, Zlatna, Dvojna i Herculova vrata, Vodnjan – kažun, Medulin – Porer, Fažana – srdele, Ližnjan – brnistra i Marčana – šterna.

Direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj u ime klastera južne Istre je napomenula da je ovo projekt koji promovira obilježja pojedinih mjesta u cijeloj južnoj Istri i time motivira goste da posjete i ostala mjesta u kojima nisu odsjeli. „Posebnost ove izložbe je da ne morate ići k njoj da biste je vidjeli već ona dolazi k vama i prezentira radove učenika.“, rekla je Cinkopan Korotaj.

Ravnatelj škole Davor Kliman osvrnuo se na izazov koji su učenici dobili radom na ovoj izložbi jer su prvi put radili apliciranje na autobuse gdje se mora voditi računa o prostoru tj. gdje su vrata, prozori i slično.

“Mogu reći da su uz vodstvo profesora Denisa Sardoza učenici odlično svladali izazov i izradili sjajne radove““, zaključio je Kliman.

Profesor Sardoz govorio je o uključenosti učenika u projekt kojih je bilo 8 učenika iz 4. razreda (Nenad Đokić, Luka Ivan Tomić, Nensi Brkić, Dorotea Patrun, David Starčić, Analea Vitasović, Saša Eva Kovač i Leni Riosa, te 7 učenika iz 3. razreda Lorelai Stojaković, Matej Beltrame, Lucija Brkarić, Marta Vukčević, Lamija Međedović, Olivia Malbon i Matea Marinović.

„Iako je izabrano devet radova od strane turističkih zajednica, koliko je dogovoreno da će se autobusa oblijepiti, svi su učenici kreirali odlične radove i svladali zahtjevnost projekta“, pojasnio je Sardoz.

Učenici čiji su radovi izabrani su: Nenad Đokić – Porer, Medulin, Luka Ivan Tomić – Dvojna vrata, Pula, Nensi Brkić – Zlatna vrata, Pula, Lorelai Stojaković – Arena, Pula, Matej Beltrame – Kažun, Vodnjan, Lucija Brkarić – Srdele, Fažana, Marta Vukčević – Herkulova vrata, Pula, Lamija Međedović – Šterna, Marčana, Olivia Malbon – Brnistra, Ližnjan.

Direktor Pulaprometa Tomislav Josipović izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta i lijepim uključenjem učenika.

„Ova izložba postat će tradicionalna i svake će se godine nešto novo prezentirati kroz Izložbu na kotačima“, najavio je Josipović.