Novosti

17/07/2024

Objavljen Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport Grada Pule

Drugu godinu zaredom Zaklada za sport Grada Pule objavila je prvi Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za 2024. godinu temeljem kojeg će biti raspodijeljeno ukupno 57.950,00 eura i to kroz pet različitih kategorija:

  1. Program ekipnog sporta - 24.000,00 eura
  2. Program za sportaše pojedince (seniori) - 11.600,00 eura
  3. Program za darovite perspektivne sportaše od 14 do 18 godina - 17.300,00 eura
  4. Program za sve skupine sportaša - 1.000,00 eura
  5. Program manifestacije i sportski događaji - 4.050,00 eura

„Izuzetno me raduje što smo drugu godinu zaredom raspisali javni poziv za dodjelu sredstava sportašima i klubovima. Zahvaljujući našim partnerima prikupili smo 57.950,00 eura izvanproračunskih sredstava, čime pokazujemo brigu o sportu i mladima. Vjerujem da će ova sredstva poslužiti sportašima i klubovima za poboljšanje uvjeta treniranja i natjecanja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, svrha Zaklade je promicanje i poticanje sportskih klubova na području Grada Pule iz ekipnih sportova kao i sportaša pojedinaca s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata u seniorskoj konkurenciji na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Grada Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Grad Pulu.

Ovim putem pozivaju se svi sportaši i klubovi koji imaju razvojne programe u kojima Zaklada za sport Grada Pule može pomoći sufinanciranjem da se prijave na javni poziv.

Tekst javnog poziva i upute za prijavu mogu se pronaći OVDJE.

Ujedno  pozivamo sve građane i pravne osobe koje su voljne poduprijeti rad Zaklade za sport Grada Pule da se obrate Zakladi kontaktom na adresu e-pošte zaklada.sport@pula.hr  i na taj način direktno pomognu pulskim sportašima i klubovima da poboljšaju uvjete trenažnih procesa i ostvare čim više vrhunskih sportskih rezultata.

Podsjetimo, prošle godine kroz dva javna poziva sportašima i klubovima putem Zaklade za sport dodijeljene su potpore u visini od gotovo 80 000 eura.