Novosti

17/07/2024

U tijeku pripreme za najavljenu dogradnju Osnovne škole Šijana

Nakon što je 1. srpnja Grad Pula potpisao ugovor s izvođačem za dogradnju jedne od najvećih pulskih osnovnih škola, započele su pripreme za početak radova. Osnovna škola Šijana već iduće školske godine imat će uvjete za rad u jednoj smjeni, što je bila dugogodišnja želja i potreba učenika, roditelja i škole, a svakako će se podići i kvaliteta odgojno-obrazovnog rada.

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande.

Podsjetimo, dogradnjom Osnovne škole Šijana predviđa se proširenje postojeće zgrade škole u sjevernom dijelu, u prostoru koji se nalazi između i iznad vanjskih sportskih igrališta. Škola trenutno broji ukupno 540 učenika. Dograđeni dio ukupne bruto površine od 930 četvornih metara zadovoljit će potrebe za 168 učenika i šest učitelja razredne nastave, te će u svom sastavu, osim šest učionica, imati ulazni hol, polivalentnu dvoranu, prostor za rad psihologa, spremišta i toalete.

Provedba ovog ugovora rezultat je uspješne prijave u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole.Ugovor o dodjeli sredstava za projekt koji se financira iz Mehanizma za oporavak i otpornost potpisali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Bespovratna sredstva iznose 3.196.408,08 eura, a financiranje je osigurano u 100-postotnom iznosu.