Novosti

18/07/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za dr. Irenu Hrstić

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 18. srpnja 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za dr. Irenu Hrstić, dugogodišnju ravnateljicu Opće bolnice Pula koja je na jučerašnjoj sjednici Vlade imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva.

„Zahvaljujem vam na svemu što ste učinili kao ravnateljica bolnice. Napravili ste fantastičan posao i unaprijedili život zajednice na čemu sam vam posebno zahvalan. Biti ravnateljica bolnice, njome upravljati i istovremeno brinuti o izgradnji nove bolnice nije niti malo lagan zadatak. Siguran sam da ćete kao državna tajnica nastaviti raditi kvalitetno i doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge i medicine“, rekao je gradonačelnik Zoričić koji je tom prigodom dr. Hrstić uručio zahvalnicu za dugogodišnji doprinos, unaprjeđenje i razvoj zdravstva u Puli te za realizaciju projekta nove pulske bolnice.

Podsjetimo, dr. Irena Hrstić završila je osnovno i srednje školsko obrazovanje u Puli, nakon čega upisuje Medicinski fakultet pri Sveučilištu u Zagrebu. Nakon završenog fakulteta započinje dvogodišnji liječnički staž pri Zavodu za gastroenterologiju, KBC-a Zagreb. Nakon položenog stručnog ispita započinje specijalizaciju iz interne medicine. Godine 2001. polaže specijalistički ispit i ostaje raditi u KBC Zagreb kao odjelni liječnik te kreće s dvogodišnjim stažem uže specijalizacije iz gastroenterologije koji završava 2003. godine. U dobi od 33. godine postaje najmlađi gastroenterolog u Hrvatskoj. Uz konstantno stručno usavršavanje paralelno pohađa poslijediplomski studij iz Biomedicine pri MEF-u Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2001. stječe znanstveni stupanj magistrice, a 2008. doktorice znanosti. Rukovodeće i organizacijske sposobnosti u njezinoj karijeri najviše dolaze do izražaja radom u OB Pula gdje uz rutinski ravnateljski posao paralelno vodi i završava izgradnju i opremanje nove bolnice u Puli.