Novosti

18/07/2024

Izvanredan uspjeh polaznika Dramskog i plesnog studija INK

Mark Marić i Noa Pavlinović upisali Studij plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

Ove godine, Dramski i plesni studio INK s ponosom objavljuje izvanredan uspjeh dvoje svojih polaznika, Marka Marićai Noe Pavlinović, koji su upisali Studij plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njihov put prema ovom postignuću bio je dug i ispunjen radom, kreativnošću i neizmjernom predanošću umjetnosti.

Prije 12 godina, Mark i Noa prvi su put kročili u studio INK-a. Znatiželjni, živahni, svestrani i talentirani, brzo su se istaknuli među svojim vršnjacima. Tijekom godina usavršavali su svoje kazališne tehnike pod stručnim vodstvom dramskih pedagoga Aleksandra Bančića i Marijane Peršić. S polaskom u šesti razred osnovne škole, njihova strast prema scenskoj umjetnosti proširila se i na svijet pokreta i plesa, u koji ih je uvela i kojim ih je zarazila plesna pedagoginja i koreografkinja Andrea Gotovina.

Njihov afinitet prema plesu, snažan scenski izražaj i velika kreativnost bili su prepoznati već na samom početku. Iako različitih stilova, njihov plesni izričaj je osebujan i slobodan. Vrijedno su radili na sebi i nikada nisu propuštali prilike za napredak.

Tijekom proteklih 12 godina, Mark Marić i Noa Pavlinović ostvarili su brojne glumačko-plesne uloge u profesionalno vođenim predstavama za djecu i mlade u produkciji Istarskog narodnog kazališta te su surađivali s raznim kazališnim umjetnicima. U tim su projektima potvrdili svoju profesionalnost i uvelike doprinijeli njihovoj kvaliteti. Njihov je put isprepleten od samih početaka te su u većini predstava zajedno glumili i/li plesali i ostali zapamćeni.

Među prvima su tako Mali princ (2016.) redateljice Renate Carola Gatica i Eni (2017.) redateljice i koreografkinje Andree Gotovina. Zatim Kraljević i prosjak (2019.) redatelja Luke Mihovilovića, Ružno pače (2021.) redateljice i koreografkinje Andree Gotovina, Vrtuljak (2021.) redateljica Marijane Peršić i Leonarde Sep, Bijeli klaun (2022.) redatelja Luke Mihovilovića i DNK (2023.) redatelja Aleksandra Bančića. Osim toga, bili su izvođači u plesnim predstavama autorice Andree Gotovina, Beskrilci u oblacima (za djecu) i Solo za sedam (za mlade).

Pored navedenih predstava, Mark i Noa sudjelovali su i u godišnjim Završnim produkcijama dramskih i plesnih aktivnosti kao i eventima u gradu Puli i okolici. Unutar projekta “Choreopraksa”, ostvarili su i svoje prve autorske radove kojima su se predstavili publici.

Za audiciju na odsjeku plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu marljivo su se pripremali, postigavši izvanredne rezultate i plasiravši se na sam vrh liste primljenih kandidata.

Dramski i plesni studio INK čestita Marku i Noi na ovom izuzetnom postignuću i želi im puno uspjeha u daljnjem školovanju i karijeri. Njihova priča inspiracija je svim mladim umjetnicima i dokaz da se trud, predanost i talent uvijek isplate, a njihov trag ostati će zauvijek u našim uspomenama.