Novosti

18/07/2024

Grad Pula: Zaustavili smo ilegalne gradnje Uljanik standarda i u Tomasinijevoj ulici

Nakon što je Grad Pula dobio prijavu o ilegalnoj gradnji na gradilištu investitora Ilije Lovrića, djelatnici gradskog Redarstva obišli su lokaciju na križanju Besenghijeve i Gajeve ulice.

Tijekom očevida na čestici u vlasništvu Uljanik standarda nisu zatečeni radnici. Utvrđeno je da su izvedeni građevinski radovi u vidu objekta, betonske ploče i zida, a bez izdanih akata za gradnju. Slijedom svega navedenog, danas je prijava proslijeđena Državnom inspektoratu republike Hrvatske na nadležno postupanje.

Ovih dana gradsko Redarstvo postupalo je i u Tomasinijevoj ulici na Verudi gdje je ustanovljeno da se izvode radovi na izgradnji ogradnog zida čija visina premašuje maksimalnu visinu prema prometnici propisanu GUP-om Grada Pule. Radovi su zaustavljeni te je predmet, također, proslijeđen DIRH-u na nadležno postupanje.

„Od početka mandata ove gradske uprave naglašavamo kako nema povlaštenih. Svi moraju raditi po zakonu, imati potrebne dozvole za izvođenje radova te urednu dokumentaciju. Pokrenuli smo razvoj Pule i podržavat ćemo daljnji razvoj grada, ali sve mora biti u skladu sa zakonima i uvijek transparentno“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.