Novosti

19/07/2024

Održana participativna radionica World Café za izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom Grada Pule

U prostorijama Coworking centra Pula održana je World Café participativna radionica za izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom Grada Pule. Na radionici je prisustvovalo više od 20 sudionika iz različitih sektora koji su svojim angažmanom i prijedlozima značajno doprinijeli razvoju ovog važnog dokumenta.

Prisutne je pozdravila Karmela Maren, pomoćnica pročelnice za urbanizam i zelene politike i tom prilikom je naglasila da Pula kroz razne projekte kontinuirano unaprjeđuje suradnju s građanima u planiranju kroz participativni pristup, ističući važnost uključivanja relevantnih dionika u procese planiranja i odlučivanja s različitim skupinama dionika, od relevantnih stručnjaka i institucija, do predstavnika privatnog i civilnog sektora.

Tijekom radionice, sudionici su korištenjem World Café metode iznijeli svoje komentare, prijedloge i ideje koje će pridonijeti definiranju i provođenju vizije i misije Plana upravljanja. Ova radionica omogućila je preciznije lociranje problema i izazova te zajedničko definiranje aktivnosti za očuvanje kvalitete, autentičnosti i cjelovitosti gradskog središta, istodobno održavajući kvalitetu života građana i aktivnu multifunkcionalnu namjenu gradskog središta.

Nakon održavanja četiri fokus radionice u travnju Grad Pula nastavlja s organizacijom i provođenjem participativnih radionica u sklopu izrade Plana. Kroz suradnju s različitim skupinama dionika, od relevantnih stručnjaka i institucija, do predstavnika privatnog i civilnog sektora omogućava se zajedničko oblikovanje strategija te se tako doprinosi održivom razvoju i očuvanju vrijedne baštine grada.